TIPS FRÅN COACHEN UT TIPSAR!

Måste å’ Lust

En del av oss bär på väldigt många ”måste”. Så många att det blir svårt att få plats med lust och glädje. Andra har famnen full av ”jag vill” men svårt att få det ur händerna.

Coachning handlar om att balanser ihop dem. Det jag måste å’ det jag har lust med hör ibland ihop. För att komma dit jag har lust finns ofta steg som måste tas. Måste Å’ Lust kan dras ihop till MÅL.

Det handlar alltså om att dels veta vad som känns nödvändigt för mig i mina roller gentemot andra människor och i mitt eget personliga liv. Dels veta vad jag själv vill och ta med det i ekvationen.

Vad tror jag att jag måste? Vad av det vill jag behålla? Vilka måsten är det dags att släppa?

Vad har jag lust med? Hur stark är viljan? Vad av allt jag vill är viktigt just nu?

Allt händer inte på en gång och allt behöver inte heller göra det. Du kan spara idag för att resa om två år. Du kan hålla nere lönen i egna företaget idag för att bygga upp den verksamhet som ska ge än bättre utdelning senare.

Att formulera sitt mål handlar om att välja vad som är viktigt just nu. Var ska jag ha mitt fokus? Vad behöver jag göra för att nå dit? Vad är jag inte beredd att göra eller att avstå ifrån?

Nästa vecka kommer ett exempel för att illustrera hur jag som coach ibland arbetar med den här typen av frågor. På återhörande…

Lena Gustafsson, ACC coach
www.guldkanten.com