Uppvidinge Tidning » 23 juli, 2013

Daily Archives: 23 juli, 2013

TIPS FRÅN COACHEN UT TIPSAR!

Mental peppning

Published by:

 

COACHEN

Jenny Lindell Bakke, dipl. coach ACC, Guldkanten.

Någon gång på 80-talet det gick en video på tv, Twisted Sisters ”Were not gonna take it”. Storyn är denna: En kille spelar gitarr på sitt rum och lyssnar på hög musik. Pappan kommer upp sänker volymen och skäller ut pojken för rummet ser ut som en ”svinstia” och han frågar sonen; vad ska du göra med ditt liv? Killen svarar: I wanna rock! Och så startar musiken och vi som ser på videon förstår att det är helt klart coolare att vara ”rocker” än pappa i det läget.

Nu tänker vi oss framåt i tiden. Tjugo år senare sitter killen hos chefen. Han får frågan: Vad kan du tillföra det här företaget?

Killen tar ett djupt andetag, rätar på ryggen och svarar: I wanna rock!
Han kanske inte säger det men det finns där, han boostar sin självkänsla med en trigger, i detta fall musiken. Chefen kommer garanterat märka den självsäkerhet killen representerar.

Vad är då en trigger? Det kan vara en låt eller en handling, något som får dig att räta på ryggen och känna dig stark. Något som får dig att känna självkänsla och självförtroende. En trigger är något att ta till när man ska prestera något utöver det vanliga eller när man behöver lite extra peppning av sig själv. Idrottare använder sig ofta av trigger, den lilla ritualen de gör innan de presterar. Men det är inte alltid man ser att någon använder sin trigger. Det kan lika gärna vara något som endast existerar i dina tankar.

 

Vill du ha hjälp med att hitta din trigger? Välkommen till Guldkanten.