MAT & DRYCK UT TIPSAR!

Kantarellfrossa

I år har skogarna varit frikostiga med svamp. Det har varit gott om gula kantareller och nu fylls det på med trattkantareller och trumpetsvamp.

Kantareller går alldeles utmärkt att torka och förvara i glasburkar – ett ypperligt sätt att alltid ha god svamp till hands i matlagningen. Slå på kokande vatten och låt svälla innan du steker eller smula ned torkad svamp direkt i grytor och såser och låt koka med till de mjuknat.

Trattkantarellsoppa tillhör de flestas favorit, liksom smörstekta färska kantareller eller kantarellstuvning på en macka. Du kan också blanda ned kantareller och lite rårörda lingon i din köttgryta för att få en höstlig och god smak. Smörstekta kantareller är lika gott till fisk som till kött – eller för den delen som en vegetarisk rätt tillsammans med pasta och en god, krämig ost. Har du squash i trädgården kan du göra ugnsbakad squash med kantarell- och osttäcke, eller fräsa tärnad squash samt svamp och göra en pastasås med eller utan kött.

Njut av höstens fantastiska skafferi utav kantareller och svamp, men var noggrann med att bara plocka svamp som du känner till.