HEM & TRÄDGÅRD

Vårda dina utemöbler

Foto: Beckers

Foto: Beckers

Med rätt lasyr, olja eller färg blir dina trädgårdsmöbler som nya igen. Väljer du produkter med omsorg säkerställer du det bästa resultatet och får möbler som klarar av att stå ute i både ur och skur eller solsken.

Det är inte bara blommor och buskar som lyfter en trädgård, även vackra trädgårdsmöbler gör sitt till, för att inte tala om hur trivsamt det är att sitta bekvämt och skönt utomhus. Möbler som står utomhus under en längre period för att sedan vinterförvaras i förråd och garage mår som bäst och håller längre med en uppfräschning på vårkanten.

Gillar du en naturlig finish som smälter in i grönskan är terrasslasyr perfekt för dina utemöbler så som terrassen. Den ger en vacker lyster samtidigt som ytan blir hållbar och slitstark. Terrasslasyren går utmärkt att använda på såväl tryckimpregnerat virke som obehandlad furu och gran. En fördel med terrasslasyr är att den har lång hållbarhet och du behöver inte heller underhålla så ofta, det räcker med vart tredje år. Terrasslasyren har en vattenavvisande effekt som bidrar till att träet inte spricker eller bryts ned.

Ett annat sätt att ge trädgårdsmöblerna eller terrassen en naturlig känsla är att använda olja. Elit träolja är en olja av högsta kvalitet som är avsedd för årlig behandling av allt slags obehandlat och tryckimpregnerat trä. Denna träolja är glansfri och oljan tränger ner i träet. Resultatet blir ett naturligt utseende där träets egen färg framhävs. Dessutom ger den en vattenavvisande yta och motverkar sprickbildning och uttorkning. Träolja går att bryta i flera olika nyanser. Har du trädgårdsmöbler i ek eller teak är rekommendationen att använda ädelträolja istället.

Vill du få in en härlig färgklick i trädgården kan ommålade utemöbler verkligen lyfta helheten. Den bästa färgen att måla sina trädgårdsmöbler med är Perfekt fönsterfärg. Den går att bryta i alla Beckers utomhuskulörer så här har du möjlighet att göra ett högst personligt kulörval. Färgen torkar snabbt och har en mycket god täckförmåga och du får en yta som har bra kulörhållning och verkligen tål sommarens ibland lynniga väder. Färgen är också lättstruken och rinningssäker – allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att måla och naturligtvis för att säkra ett bra slutresultat!
(text & foto: Beckers)