Uppvidinge Tidning » 22 februari, 2016

Daily Archives: 22 februari, 2016

HEM & TRÄDGÅRD UT TIPSAR!

Så här gör du hästbajslasagne

Published by:

Hästbajslasange 2

Vill du skapa ett nytt land i din trädgård men slippa gräva? I månadens trädgårdsspalt tillagar Johanna Hjärtfors egen hästbajslasagne.

Först och främst. Skaffa en kompis/bekant med hästintresse. Där kommer det produceras mögligt ensilage och mängder av hästbajs till din odling.

JOHANNAS RECEPT PÅ HÄSTBAJSLASAGNE

Ingredienser:
Tidningar och kartonger
Gamla löv
Brunnen hästgödsel (gärna blandat med halm eller torv)
Påsjord

Så här gör du:
1. Täck med ett tjockt lager tidningar, kartonger och annan papp direkt på gräset. (alternativt täckduk, men inte det optimala även om jag nu körde på det säkra kortet, men den ska bort sedan.)
2. Lägg ut ett tjockt, tjockt lager med gammalt, hö, halm eller ensilage
3. Över detta är det perfekt att varva med ett tjockt lager gamla löv.
4. Nu kommer liksom den viktiga köttfärsen – brunnen hästskit gärna blandat med halm eller torv. Vissa säger att man inte ska använda hästbajs blandat med spån. Gör det i alla fall om det är det enda du har tillgång till, säger jag!
5. När odlingsbädden satt sig något, gärna under ett par regniga dagar, är det dags för osten – toppingen. Här kostar jag på mig påsjord för att få ett jämt lager att så i, och whop whop – du har ett nytt land i din trädgård, utan att gräva ett endaste spadtag i gräsmattan!

LÄS MER I SENASTE NUMRET # Uppvidinge Tidning

 

NÄRINGSLIV UT TIPSAR!

Anebyhusgruppen anställer femtio hantverkare

Published by:

Anebyhusgruppen meddelar att de vill rekrytera sammanlagt femtio hantverkare till deras nya husfabriker i Åseda och Klöverfors.
I Anebyhusgruppens ena husfabrik är det volymhustillverkning som står i fokus, där byggs allt inomhus för att sedan levereras direkt till områdena som färdiga hus. Orderböckerna är fyllda för många år framöver och en av beställarna är BoKlok som ägs av Skanska och IKEA tillsammans.
I den andra nya husfabriken är det skräddarsydda hus för varumärken Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus som ska tillverkas. Produktionen i de nya fabrikerna är igång och nu påbörjas rekryteringen av totalt femtio snickare, målare, plattsättare, montörer och ventilationsmontörer.