UT TIPSAR!

Vackra lövrosor

Lövrosor_web

Älska löven! Just nu är det många som svär svordomar över lövmängden i trädgården men det finns flera sätt att använda de vackra och färgstarka löven på.

Gör en bukett vackra rosor utav löven, pressa de vackraste löven i en bok och använd dem som bokmärken, dekorera middagsbordet och festdukningen med löv, rönnbär och nypon. Komplettera med en stor vacker höstbukett av snittblommor eller använd dig av en murgröna för att skapa en grön naturkänsla.
Eller kör över dem med gräsklipparen så de strimlas sönder och använd dem som gödsel i trädgårdslanden eller för att skydda ömtåliga växter.

Vackra lövrosor
Välj stora vackra lönnlöv och spara de största löven till sist. Tag ett löv, vänd den glansiga sidan nedåt på ett bord och vik bladet på mitten (på tvären), med skaftet nedåt. Vik in det flikiga på varje kortsida och rulla sedan lövet från vänster till höger så att det bildar en smal rulle. Fyll på med ännu ett löv utanför så att det blir flera lager – se till att alla skaft är nedåt. Fyll på till det känns lagom och tills du har skapat en vacker rosliknande form. Ta en tunn ståltråd och vira några varv runt nederdelen på roskroppen och en bit ned på skaften så att bladen hålls på plats.

Tips! Gör flera rosor i olika färger och skapa en hel bukett. Du kan också komplettera med dekorationer som mossa eller vackra grenar och kvistar.

(Text & bild Uppvidinge Tidning, lövrosor idé och design Camilla Bjurenäs)