UT TIPSAR!

Semestra med husbil

Funderar du på att åka husbil i sommar? I Uppvidinge Tidnings digitala semesterbilaga får du hänga med till norra Norge. Nu uppdaterad med fler tips i Norge och Sverige!

Det finns oräkneliga besökspärlor att upptäcka även längre söderut i Norge och vill du uppleva vackra fjällvyer och bra fiske i Sverige rekommenderar vi Jämtland och Härjedalen. Kombinerar du Sverige och Norge kan du passa på att åka över Flatruet, där Sveriges högst belägna allmänna väg går mellan Mittådalen och Ljungdalen, och sedan via Funäsdalen ta dig vidare till Røros i Norge, en gruvstad som finns på UNESCOs världsarvslista. Kommer du från Åre kan du ta E14 till Trondheim eller svänga av efter Duved och köra väg 322 över Saxvallen och Skalstugan in i Norge. Vill du köra på Sveriges högsta asfalterade landsväg bjuder Vildmarksvägen, som går över Stekenjokkplatån mellan Lappland och Jämtland, på oförglömliga kalfjällsvyer.

Kör du i Norge eller svenska Härjedalen och Jämtland med din husbil kommer du garanterat att berikas med vackra vyer och härliga upplevelser. Glöm inte att ta god tid på dig och att stanna till när du kommer till vackra platser för att avnjuta en nybryggd kopp kaffe eller laga en lättare lunch.
Trevlig resa!