Uppvidinge Tidning » Blog Archives

Author Archives: admin

UT TIPSAR!

LÄS SENASTE NUMRET

Published by:

Senaste e-U.T bjuder på sammanlagt 27 sidor, fyllda med lokala annonser och nyheter. Här hittar du erbjudanden från butikerna, samhällsinformation, evenemang  samt information från bygdens företag och föreningar.
Trevlig läsning!

EXTRA BONUSMATERIAL! Hållbara presenter till Alla hjärtans dag – Dags att ta tag i träningen – Månadens film- och kulturtipsMingelbilder Midvinterkonsert

Informationsannonser:
Svenska kyrkan Uppvidinge kommun

……………………………..
TIDIGARE NUMMER av årets UT hittar du HÄR >>>

Tips! För dig som läser Uppvidinge Tidning med
SMARTPHONE eller LÄSPLATTA:
Ladda ned Issuu mobilapp – finns både för Android och iOS (Apple)

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Här får du uppdatering om när nästa nummer kommer ut.
Vi har även tävlingar och utlottningar!

UT TIPSAR!

TÄVLA & VINN!

Published by:

TÄVLA & VINN. Vi lottar ut en tredagars entrébiljett till Olsmässans festivalområde i Sillakröken (gäller samtliga dagar: torsdag, fredag och lördag)

TÄVLINGSFRÅGA:
Hälsans Hus i Åseda firar jubileum under olsmässan. Hur många år firar de?
1) 20-årsjubileum
x) 10-årsjubileum
2) 5-årsjubileum
Skicka in ditt svar via tävlingsenkäten nedan. Vi drar en vinnare under kvällen, vinnaren meddelas per sms.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
TIPS FRÅN COACHEN UT TIPSAR!

Våga förändra eller vara kvar i trygghetszonen

Published by:

COACHEN

 De flesta som möter en coach har bestämt sig för att något ska förändras. De har en stark önskan om något eller en känsla av saknad eller olust. Det finns också de som vill träffa någon att ventilera fritt med och då är coaching ett bra verktyg. 

I mötet med coachen tar man reda på vad som skapar olust eller vad man egentligen saknar för att nå dit man vill. Sedan gör man enmålbild av önskan. Tankar som ”jag skulle vilja” blir då processade till ”jag ska” och sen bygger man upp processen omkring vad man behöver för att nå målet. Man behöver både vilja och mod för en process kräver att man tar ett steg ur sin trygghetszon.

Trygghetszonen är det vi och andra bygger upp omkring oss. Det börjar redan som nyfödd då man får plastband med personnummer på så att man inte ska förväxlas, skolsystemet, regler i samhället, bland annat. Men också val vi gör i till exempel yrkeslivet och outtalade regler om hur man uppför sig i vissa umgängen. Allt det här skapar en trygghet men kan också vara grunden till en olustkänsla som gnager.

Jag frågade runt lite vad man tror är det vanligast område man vill förändra i sitt liv. Som svar fick jag yrkesvalet, relationen, tiden, utseendet. Det finns kanske ett annat område du tänker på? Vad man än tänker så är det möjligt att förändra, om man vill. Under coachingens gång kommer man fram till pudelns kärna. Man kanske ska byta jobb och vad behöver man då? Man kanske vill stanna i sin relation men med en liten förändring. Genom att börja motionera mer så kanske man når sitt mål kopplat till utseendet. För att tiden ska räcka till behöver man kanske omprioritera vad man lägger tiden på?

Att ta steget ut i okänd mark kräver både vilja och mod. Man behöver man ta reda på vad man vill och varför. En förändring behövs men vad ska förändras? Ska man ändra sin egen inställning för att få en fungerande vardag där man mår bra eller ska man göra en fysisk förändring och vad ska då den förändringen leda till? Ibland är coachklienten inte motiverad att ta något steg och då kan det vara rädslan för att ta sig ur trygghetszonen som hindrar. Man vet vad man har men inte vad man får.

I mötet med en coach kan man sortera ut de olika delarna som skapar helheten i livet. Då ser man tydligt var det är obalans och således var man bör formulera sitt mål omkring. Vill du stanna kvar i trygghetszonen eller vill du kliva ur den?

TILLBAKABLICK UT TIPSAR!

Uppvidinge Tidning fyller 25 år!

Published by:

jubileumsvinjett

blombukett_web25-årsjubileum!

Uppvidinge Tidning firar 25 år som annons- och informationstidning i Uppvidinge med omnejd. Det kommer vi att fira under året med läsartävlingar och utlottningar – Välkommen att följa med på vår jubileumsresa!

Vad skulle du vilja läsa mer om i Uppvidinge Tidning under 2014? Kom gärna med förslag. Har du någon person som du skulle vilja lyfta fram genom ett personligt reportage i Uppvidinge Tidning? Tipsa oss! Vill du skicka gratulationer till någon på födelsedagen eller få ditt bröllopsfoto publicerat? Mejla oss.

Du vet väl om att du numera även kan boka och få din dödsannons, sorgtack och minnesannons publicerad i Uppvidinge Tidning under rubriken Personligt? Boka genom din begravningsbyrå.

Vi ses i Uppvidinge Tidning 2014!

DSC_0759_web/Louise Wargklev, ansvarig utgivare

UT_brevlogga_web

 

25-årsjubileum!

VI FINNS I BREVLÅDAN & PÅ NÄTET
1989-2014 – 25 år i UPPVIDINGE