UT TIPSAR!

Träna och håll formen i sommar

Har du tränat regelbundet en längre period eller har du nyss startat? Sommaren ger många möjligheter till motion för den som vill behålla sin träningsform och det är även en perfekt tid för otränade att påbörja en ny, sundare livsstil.

En promenad eller joggingtur på stranden ger ökat motstånd och bra träning. Att utforska nya städer till fots ger också en bra grund att stå på. Glöm bara inte att packa ner gympaskor eller bekväma sandaler så du slipper skoskav och ömma fötter. Bad, sporter och äventyr i kombination med semester och vila ger många möjligheter att komma i god form.

Utegympa och morgonyoga
Ska du vara hemma i sommar? På Hälsans hus erbjuds, förutom simning och gym, även sommargympa och yoga. Varje torsdag kväll klockan 18.00 är det utegympa utanför Hälsans Hus (vid dåligt väder flyttas gympan in inomhus). Det är ett drop in-pass utan krav på föranmälan som kostar 20 kronor per gång och ledare är Camilla Svahn.

En nyhet för alla morgonpigga är sommaryoga med start 24 juni. Sju torsdagar under juni, juli och augusti håller Gunilla Nielsén yogapass klockan 06.30 på morgonen. Ett underbart sätt att starta dagen på! Föranmälan sker till Hälsans Hus och kostnaden är 60 kronor per gång.

Hälsans hus Uppvidinge har sommaröppet i juni, juli och augusti med semesterstängt vecka 29 och 30. För kompletta öppettider, se annons i senaste numret av Uppvidinge Tidning.