Kategoriarkiv: MUSIK & NÖJE

MINGEL MUSIK & NÖJE

Lyckad Olsmässa med karnevalsyra

Publicerad av:

Strongmantävlingen ”Slaget om Småland” blev en publiksuccé på årets Olsmässa. Foto Daniel Rasmusson

Ännu en olsmässehelg är avklarad och Åseda IF kan se tillbaka på en lyckad tredagarsfest.

Årets Olsmässa bjöd på såväl traditionsenliga som nya programpunkter. Allt från modevisning och styrketävling till bröllop. Strongmantävlingen ”Slaget om Småland” lockade storpublik och efter samtliga grenar var det Calle Johnsson och Karl Gustafsson som stod högst på pallen med 76 poäng. Även tredje och fjärde plats var tight med David Segerblad och José Serey på 65 poäng vardera. Vår egen Kim Emilsson, från Norrhult, kom på en hedrande femteplats med 57 poäng. Totalt deltog 16 personer i tävlingen, som blev en publiksuccé på årets Olsmässa.

I år var det även karneval med riktigt många ekipage och arrangerande Näringslivsgruppen inom Offensiva Åseda var nöjd med uppslutningen. Kommunhusekipaget vann och i tåget fanns såväl lokala som nationella teman. Husbilar som i framtiden räddar kommunen från markbrister, mönstring där mamma är med och knyter skorna och miljöbil med hö i tanken. Det var även långväga besök där Trump fixade ny mur vid broraset och även lovade att göra Olsmässan ”great again”. Fler politiska världsledare deltog och norska skidlandslaget vann tack vare läppvalla. Kvarterspolis Åke körde först och körde vilse i Åseda medan det nygifta paret Emelie Roos och Håkan Ekelund åkte traditionellt med häst och vagn.

Rolf Malmquist, ny hedersborgmästare i Åseda. (Arkivfoto Uppvidinge Tidning)

Enligt tradition utses en ny hedersborgmästare i samband med karnevalen och i år var det dags för Emelie Ederfors att lämna nycklarna vidare. Rolf Malmquist utsågs till ny hedersborgmästare de kommande två åren. Rolf har under många år varit starkt engagerad inom såväl näringslivet som föreningslivet i Åseda och är en sann eldsjäl med hjärtat i bygden. En hedersborgmästare personifierad.

På musikprogrammet stod LivingRoom, På G, Storschlaget, Zeana, Hazy Dizzy och Moderna Tider. Zeana debuterade på olsmässescenen och På G höjde temperaturen avsevärt. LivingRoom gjorde en succéspelning där både far och son Engdahl medverkade på scenen. Under förra årets olsmässa gästspelade unge Hugo Engdahl på trummor och i år stal han showen när han fullkomligt briljerade på sin elgitarr i låten Highway to Hell. En enastående prestation!!

FLER OLSMÄSSEBILDER kommer att publiceras här på webben och i nästa Uppvidinge Tidning. Håll utkik!

MINGEL MOTION & FRISKVÅRD MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Succé för mustaschlopp

Publicerad av:

Samuel Edvardsson, initiativtagare till den stora succédagen, Mustaschloppet, i Lenhovda. (Foto Uppvidinge Tidning)

Stort startfält i förenings- och företagsloppet. (Foto Uppvidinge Tidning)

Ja, vad kan man säga annat än succé? När Samuel Edvardsson bjöd in till mustaschloppet – en familjefest med syfte att samla in pengar till forskning inom prostatacancer samt till patientföreningen ProLiv i Växjö – fylldes hela Idrottsplatsen och Sjöparken med löpare, utställare och besökare i alla åldrar. Det blev en gigantisk folkfest i Lenhovda, en fest som definitivt gav mersmak! 

-Jag ville göra något, jag ville göra skillnad, att arrangera en familjefest i Lenhovda och samtidigt skänka en liten peng till ett bra ändamål kändes som ett perfekt upplägg, sa Samuel Edvardsson.
Att det skulle bli ett så stort arrangemang och engagemang hade han inte kunnat drömma om och Ronny Lindén från patientföreningen ProLiv i Växjö var mäkta imponerad.
-Det är fantastiskt att tänka så stort och att genomföra ett så fint arrangemang. Det betyder mycket för oss och vi är mycket tacksamma, sa Ronny. Fortsätt läsa

MINGEL MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Solig familjefest i Åseda

Publicerad av:

Emilia Gren och Lilly Hjertquist, numera Alvestabor, var hemma i Åseda och hälsade på. (Foto Uppvidinge Tidning)

Vilken helg!! Fredrik Hellgren ledde över 350 cyklister till start i Korpens Uppvidingetrampet och motionärerna kunde avverka sina mil i strålande solsken. Det var även fullt med aktiviteter och tävlingar i Järnvägsparken då Offensiva Åseda och Handelsplats Åseda bjöd in till Åsedadagen. Fortsätt läsa

MINGEL MUSIK & NÖJE

Sagolikt kalas i Norrhult

Publicerad av:

Familjen Blomqvist med vänner anordnade ett sagolikt barnkalas i Norrhults Folkets Park. (Bild privat)

När familjen Blomqvist bjöd in till barnkalas i Norrhults Folkets Hus blev det mangrann uppslutning. Nära 900 besökare kom till parken och förutom strålande väder bjöds det på allsång och spontana teaterimprovisationer.

Många utav besökarna var klädda till sina favoritsagofigurer och den vackra folkparken gav den perfekta inramningen. Det var gott om barnaktiviteter och även Räddningstjänsten, Norrhults Brandkår, var på plats liksom Polisen. Aktivitetsbiljetter såldes i rasande fart och många provade på ansiktsmålning, pilbågsskytte, luftgevärsskytte, ponnyridning och handboll. Veronica Oswaldsson körde häst och vagn och i kiosker samt matstånd såldes fika, mat och godis. Det blev ett minst sagt sagolikt kalas!

Pippi blir tagen av poliserna Kling och Klang. (Foto Uppvidinge Tidning)

Det stora barnkalaset var avrundningen på Elsa Blomqvists behandling mot Leukemi (ALL) som har pågått i 2 år och 6 månader.  Festen var också sluttampen på familjens insamling till Princess Elsas fond, där målet har varit att samla in 500.000 kronor till Barncancerfonden. Målet nåddes redan kvällen före barnkalaset och efter lördagens kalas, där samtliga intäkter skänktes till fonden, kom det in ytterligare 75 000 kronor. Princess Elsas fond är nu uppe i nära 600.000 kronor.

Fler bilder hittar du i senaste UT, sid 16  >> och sid 41-47 >>

Elsa Blomqvist fick ett sagolikt barnkalas. (Foto Uppvidinge Tidning)

Norrhults Folkets Park var välfylld. (Foto Uppvidinge Tidning)

Ebba Hjertquist fick ansiktsmålning och färg i håret. (Uppvidinge Tidning)

Gun och Thomas Fagerlund med barnbarnen Gabriel, Isabell och Oliver Raquette. (Foto Uppvidinge Tidning)

Cazandra Kreutzer vikarierade som brandman. (Foto Uppvidinge Tidning)

Claes Bertilsson med Maja och Alma. (Foto Uppvidinge Tidning)

Emil i Lönnebergas familj. (Foto Uppvidinge Tidning)

Uppvidinge Drill & Dans. (Foto Uppvidinge Tidning)

Evelina Pettersson som Pippi Långstrump. (Foto Uppvidinge Tidning)

Äventyr med Karlsson på taket. (Foto Uppvidinge Tidning)

Lek i hövagnen. (Foto Uppvidinge Tidning)

 

MUSIK & NÖJE TÄVLINGAR UT TIPSAR!

Anlo på scen i Fågelfors

Publicerad av:

Charlotte Perrelli, Anlo Front och Brolle gästar Fågelfors Folkets Park på fredag. Foto: Kristofer Sandberg

Charlotte Perrelli, Anlo Front och Brolle kommer till Fågelfors Folkets Park imorgon,  fredag. Foto: Kristofer Sandberg

Fredag, 12 augusti, är det äntligen dags! Rock´n´Roll On Tour med Charlotte Perrelli och Brolle kommer till Fågelfors Folkets Park och Åsedatjejen Anlo Front tävlar i Årets Rockröst.

Vi  frågade Anlo Front hur sommarens Olsmässespelning var och hur det känns så här dagen före tävling.
-Giget på Olsmässan var kul som alltid med tanke på att det var på hemmaplan, det blir lite annorlunda med så många bekanta ansikten i publiken. Jag är peppad inför morgondagen i Fågelfors och kommer att framföra Paradise City med Guns n Roses som jag övat på nu flera veckor så nu ska det bli kul att det äntligen är dags.
Om jag har några ess i rockärmen? Jag kör mitt race så får vi se om det räcker ända fram, jag har ju ganska balla kläder iallafall och visselpipa! Brolle och Perrelli har ju ändå valt ut de som de tycker var bäst, så vem som än vinner är en  värdig vinnare, säger Anlo.

Har du inte bokat biljetter än är det hög tid. Kom till Fågelfors och heja fram Anlo Front.

MER INFORMATION om Rock´n´roll on Tour och Årets Rockröst finns på www.brolle.se.

LÄS MER. Uppvidinge Tidnings tidigare reportage om Kajsa Hjertpil och Anlo Front läser du HÄR