KULTUR & KONST

Konst i brandskadad skogsmark

Fyra konstnärer förvandlar en brandhärjad skog till en konstnärlig skulpturpark till helgen.

Med stöd av konstnärsnämnden har fyra konstnärer getts möjlighet att skapa en pop-up skulpturpark som sätts upp på tre olika ställen i södra Småland. Helgen 6-7 oktober är det ett fält av brandhärjat skogsmark utanför Målerås/Klerkeboda som intas. Utställningsplatsen ligger mitt på länsgränsen mellan Kronoberg och Kalmar län och tar plats både i Nybro och Uppvidinge kommun.

Co-Lab Småland Pop-Up skulpturpark, Målerås/Klerkeboda är en unik och udda konstutställning som tar form i det svarta förkolnade landskapet som uppstått efter den svårsläckta skogsbranden utanför Målerås våren 2017. I regi av Co-Lab Småland och med stöd av Konstnärsnämnden har fyra konstnärer med varierande material och uttryck getts möjlighet att arbeta på platsen och skapa en tillfällig skulpturpark. I ett möte med textil, glas, trä och koreografi får besökaren chansen att uppleva samtida konst och konsthantverk som speglar och reflekterar över den specifika platsen.

Co-Lab  Småland  Pop-Up  skulpturpark är en kringresande utställning som gör nedslag på tre olika platser i södra Smålands inland. Först ut var den frodiga Dungen  på Norr i Växjö och den 7-8 oktober är det dags för Brända Skogen utanför Målerås/Klerkeboda. Avslutningsvis får de konstnärliga gestaltningarna speglas mot en mer urban fond då de visas i två övergivna garagebyggnader i centrala Älmhult, helgen 14-15 oktober. För varje plats skapas ett antal unika verk som tar form både som platsspecifika installationer, performance och individuella alster. Deltagande konstnärer är glaskonsthantverkare  Markus  Emilsson,  formgivaren  Carl-Oscar  Karlsson,  dansaren  och koreografen Liv Trulsson samt konstnären Hanna Roloff.

7-8 oktober 2017  kl. 11.00-16.00 Brända skogen, Klerkeboda/Målerås  (skyltat från väg 31, avfart Klerkeboda)
Hålltider: Vernissage kl. 13.00 på lördag, Performance kl. 13.00 och 15.00 lördag och söndag