MINGEL MOTION & FRISKVÅRD MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Succé för mustaschlopp

Samuel Edvardsson, initiativtagare till den stora succédagen, Mustaschloppet, i Lenhovda. (Foto Uppvidinge Tidning)

Stort startfält i förenings- och företagsloppet. (Foto Uppvidinge Tidning)

Ja, vad kan man säga annat än succé? När Samuel Edvardsson bjöd in till mustaschloppet – en familjefest med syfte att samla in pengar till forskning inom prostatacancer samt till patientföreningen ProLiv i Växjö – fylldes hela Idrottsplatsen och Sjöparken med löpare, utställare och besökare i alla åldrar. Det blev en gigantisk folkfest i Lenhovda, en fest som definitivt gav mersmak! 

-Jag ville göra något, jag ville göra skillnad, att arrangera en familjefest i Lenhovda och samtidigt skänka en liten peng till ett bra ändamål kändes som ett perfekt upplägg, sa Samuel Edvardsson.
Att det skulle bli ett så stort arrangemang och engagemang hade han inte kunnat drömma om och Ronny Lindén från patientföreningen ProLiv i Växjö var mäkta imponerad.
-Det är fantastiskt att tänka så stort och att genomföra ett så fint arrangemang. Det betyder mycket för oss och vi är mycket tacksamma, sa Ronny.

Ronny Lindén från Pro Liv i Växjö. (Foto Uppvidinge Tidning)

Motionstävlingen Mustaschloppet var uppdelat i tre starter. Ett företags- och föreningslopp på 6.5 kilometer, ett öppet spår för privatpersoner på cirka 5.5 kilometer samt ett barnlopp för barn 4-7 år på cirka 700 meter. Lenhovda IF Gymnastik med Tilda Östangård, Emma Einarsson och Daniella Larsson stod för gemensam uppvärmning för löparna och barngruppen fick förstärkning av Bamses kusin och hans vänner.

Bamses kusin hjälper barnen att värma upp inför loppet. (Foto Uppvidinge Tidning)

Tilda Östangård, Emma Einarsson och Daniella Larsson, Lenhovda Gymnastik. (Foto Uppvidinge Tidning)

Det blev en riktig löparfest med deltagare i alla åldrar – en del sprang, en del joggade och en del promenerade rundan runt. I privatloppet var det Kent Slättengren som kom först i mål, tätt följd av Anders Nilsson och Björn Landqvist. Snabbast i barnloppet var Milton Kindblad från Norrhult.

Milton Kindblad, Norrhult, snabbast i barnloppet. (Foto Uppvidinge Tidning)

Bland företag och föreningar sågs bland andra Kulturfönster i Lenhovda, Åseda Värme & Sanitet, Uppvidingehus, Lagergrens Handelsträdgård, IK Teknik, MG Bygg, Amo Kabel, Inwido Produktion, Inwido Försäljning, Lenhovda IF Ishockey och fotboll samt  C.O.V.A.N.A. Boys. Snabbast i mål blev LIF C.O.V.A.N.A Boys där Olle Henell var först över mållinjen i 6.5-kilometersloppet. På andra plats i lagtävlingen kom Kulturfönster och på tredje plats Inwido Produktion.

Olle Henell – snabbast i mål av alla deltagare i företags- och föreningstävlingen. (Foto Uppvidinge Tidning)

Delar av lag Åseda Värme & Sanitet inför Mustaschloppet. (Foto Uppvidinge Tidning)

Uppvärmning inför loppet. (Foto Uppvidinge Tidning)

Gemensam uppvärmning. (Foto Uppvidinge Tidning)

Håkan Persson, AutoExperten Växjö och Anders Larsson på Larssons Bilverkstad bjöd in till motorutställning. (Foto Uppvidinge Tidning)

Massör Elin Olsson var på plats. (Foto Uppvidinge Tidning)

Johanna Elbrink testade styrkan. (Foto Uppvidinge Tidning)

Dagens starkaste man, Ted Nilsson. (Foto Uppvidinge Tidning)

Rickard Gustafsson, Anna Jocobsson och Stefan Carlsson på Uppvidingehus. Frågan är om inte Stefan borde blivit prisad för sin mustasch… (Foto Uppvidinge Tidning)

Kronqvists Åkeri visade en av sina lastbilar, de vann även pris för bästa monter. (Foto Uppvidinge Tidning)

Dagens starkaste tjej, Kajsa Oswaldsson. (Foto Uppvidinge Tidning)

Dagen bjöd på bilutställning samt utställning av mopeder och traktorer, det var ponnyridning samt möjlighet att åka häst och vagn, Räddningstjänsten fanns på plats för att visa en brandbil och Kronqvists Åkeri visade en av sina lastbilar. I Sjöparken huserade en rad företag och utställare med information och familjeaktiviteter. Här kunde man, förutom företagsinformation, även få massage av Elin Olsson, klippa sig hos Salongo, barnen kunde få ansiktsmålning och det var även styrketävling och en rad andra aktiviteter. Pris för bästa monter under dagen gick till Kronqvists Åkeri, på andra plats Uppvidingehus och på tredje plats Åseda Värme & Sanitet.

Som sista programpunkt på dagsprogrammet bjöd Träna För Livet in till öppen tävling i bänkpress och det var nära ett femtontal som passade på att prova sin styrka. Med 50 kilo för killar och 30 kilo för tjejer gällde det att göra så många repetitioner som möjligt. Först ut bland de tävlande var Joel Ekbrink och även Jesper Christersson, Morgan Berglund, Eric Cronholm, Samuel Gunnarsson och Erik Andrén imponerade. Det blev dock till slut Ted Nilsson, sista man att ställa upp i tävlingen, som knep första platsen med hela 53 press. På tjejsidan var det flera som försökte men ingen som kunde rå på vinnaren Kajsa Oswaldsson med starka 25 press och Johanna Elbrink med 14.

Några timmar efter dagsprogrammet var slut var det dags för kvällsfest med partytält, liveband och dans i Borgen.

Alla som Uppvidinge Tidning pratade med under dagen uttryckte en stor glädje över arrangemanget och Samuel Edvardsson kan stolt sträcka på sig. Hans glödande engagemang för samhället, idrotten och cancerforskningen gör skillnad för många människor.

Start i öppet spår. (Foto Uppvidinge Tidning)

Bilutställning. (Foto Uppvidinge Tidning)

Många fina mopeder och motorcyklar. (Foto Uppvidinge Tidning)

(Foto Uppvidinge Tidning)

Gith Johansson, Josefina Högsell, Fanny Glag, Ann-Marie Erlandsson och Elin Wilhelmsson, lag Amo Kabel.

Aziz Jaafari, Olle Karlsson, Joakim Jakobsson, Ola Iversen och Johan Karlsson, lag IK-Teknik. (Foto Uppvidinge Tidning)

Patricia Olejniczak, Jannice Bergquist, Marita Bergquist, Jennifer Gustafsson, Ola Lindén och Kevin Lagergren från Lagergrens Handelsträdgård. (Foto Uppvidinge Tidning)

Jonas Skarhagen, Mikael Bjällebo, Tobbe S Bengtsson och Anders Carlsson, Räddningstjänsten Östra Kronoberg, avdelning Lenhovda. (Foto Uppvidinge Tidning)

Helena Johansson, Lilly Johansson, Göran Johansson, Anderas Johansson, Matilda Alvarsson, Kerstin Strömgren och Astrid Strömgren. (Foto Uppvidinge Tidning)

Sofia Cronholm, Elin Wilhelmsson, Casper Wilhelmsson, Roland Fogh och den irländska settern Selma. (Foto Uppvidinge Tidning)

Henrik och Hugo Alexandersson. (Foto Uppvidinge Tidning)

Bänkpress med publik. (Foto Uppvidinge Tidning)