MINGEL MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Solig familjefest i Åseda

Emilia Gren och Lilly Hjertquist, numera Alvestabor, var hemma i Åseda och hälsade på. (Foto Uppvidinge Tidning)

Vilken helg!! Fredrik Hellgren ledde över 350 cyklister till start i Korpens Uppvidingetrampet och motionärerna kunde avverka sina mil i strålande solsken. Det var även fullt med aktiviteter och tävlingar i Järnvägsparken då Offensiva Åseda och Handelsplats Åseda bjöd in till Åsedadagen.

Tintin Björnfors och Joakim Svensson. (Foto Uppvidinge Tidning)

John Svantesson, Marcus Svensson och André Svensson. (Foto Uppvidinge Tidning)

Årets Uppvidingetramp lockade en bra bit över 300 cyklister. Tintin Björnfors från Norrhult och Joakim Svensson från Åseda trivdes utmed Björnrundan, även om det bitvis var tuff motvind. Även John Svantesson och Marcus Svensson från Boestad samt André Svensson från Åseda cyklade tvåmilaren. Marcus, som cyklade Uppvidingetrampet för första gången, blev biten så det lär inte bli sista gången han står på startlinjen med pappa John.

Patrick Karlsson, Klas Nilsson och Emil Olofsson trivdes på Åsedadagen. (Foto Uppvidinge Tidning)

Anna-Lisa Nilsson, Elisabeth Melkersson, Elly Karlsson, Görel Modig och Ingegerd Strömberg servade med korv och kaffe.

Parallellt med motionsloppet arrangerade Offensiva Åseda och Handelsplats Åseda en fantastisk familjefest i Järnvägsparken.

Världspremiär för Kajsa Hjertpils nya singel, Pulling Me Up. (Foto Uppvidinge Tidning)

Peje och Frida Sundqvist Hall var konferencierer och det bjöds på allt från skönsång till motorcykelshow och styrkelyft. Åsedatjejen Kajsa Hjertpil framförde förra årets hitsingel Unpredictable samt sin nya singel Pulling me up, som därmed fick sin världspremiär på hemmascenen.
-Vi håller på att lansera min nya singel med musikvideo och jag har även fler låtar på gång som jag arbetar med i studion, berättar Kajsa Hjertpil, som har ett spännande och intensivt år framför sig.

Starkt framträdande från musikeleverna i klass 9. (Foto Uppvidinge Tidning)

Även musikeleverna i klass 9 gjorde ett starkt framträdande. De fick under dagen coachning av Kajsa, som även visade dem hur en soundcheck går till.
-Det har varit superkul, sa tjejerna, som nu känner sig extra peppade inför niornas avslutningsshow på tisdag klockan 18.30 i Åseda Folkets Hus.

Zumbauppvisning med Sara Rydstedt. (Foto Uppvidinge Tidning)

Sara Rydstrand från Fågelfors bjöd på zumbauppvisning och från och med 7 juni kommer hon att hålla i zumbaträning i Folkets Park på onsdagkvällar. Amo Stunt och Albin Jonsson från Alstermo hade ett bejublat uppträdande där han visade imponerande akrobatik med sin motorcykel.

Albin Jonsson, Amo Stunt. (Uppvidinge Tidning)

-Det handlar egentligen bara om att ha bra balans samt kontroll på gas och broms, säger en ödmjuk Albin, som blivit världskänd för sina videofilmer på YouTube.

Påhl Andersson med diplom till Åseda Jaktvårdsförening, Årets Förening. (Foto Uppvidinge Tidning)

Precis som vanligt under Åsedadagen presenterades även Årets Hedersknyffel och Årets Förening. Årets Förening blev Åseda Jaktvårdsförening, där en förvånad men stolt Påhl Andersson, fick ta emot diplom och blommor. Motiveringen lörd:  ”Med målmedvetenhet och stort engagemang har föreningens verksamhet drivits starkt framåt”
-Det var verkligen en överraskning! Och roligt att vårt arbete uppmärksammas, sa Påhl, som var på väg upp till skyttebanan efter aktiviteterna i parken.

Årets hedersknyffel, Ingmarie Nilsson. (Arkivbild)

Frida Sundqvist Hall, Peje och Kajsa Hjertpil försökte nå Ingmarie Nilsson per telefon. (Foto Uppvidinge Tidning)

Årets Hedersknyffel blev Ing-Marie ”PimPim” Nilsson, som dock var ”knyfflig” nog att inte vara hemma och på plats. Kajsa Hjertpil fick ta emot mammas pris och de försökte från scen nå henne på telefon men utan framgång. Ingmarie har under många år lagt ner åtskilliga timmar med ideellt arbete inom Åseda IF och är en hedersknyffel personifierad.

Årets Hedersknyffel 2017: Ingmarie Nilsson
”En eldsjäl som med rötterna i historien och blick för möjligheter genom smidighet och stor arbetsförmåga skapat förutsättning för nya framgångar. Tradition och mångårigt flit förenas i mycket stort arbete”.

Kim Emilsson och Stefan Holmer visar några discipliner i Strongman. (Foto Uppvidinge Tidning)

Kim Emilsson och Stefan Holmer fanns på plats för att visa hur det går till att tävla i ”strongman” och det gick även att prova på att lyfta en sten, välta ett däck, tävla i pinchgrip och lyfta stockar.
-Under olsmässan kommer vi att delta i ”Slaget om Småland” med en strongman-tävling i folkklass, berättar Kim Emilsson, som hoppas på storpublik.

Söker man på Wikipedia förklaras Strongman som ”en disciplin inom kraftsport som fokuserar på funktionell styrka. I stället för vanliga skivstänger används därför vikter som för tankarna till (gammaldags) kroppsarbete” och det finns en rad olika tävlingsgrenar.

Kristian Rautio intervjuar Emelie Ederfors under tävlingens gång. (Foto Uppvidinge Tidning)

Starka tävlingsdeltagare var det även på Åsedadagens avslutande programpunkt där årets mästarlag skulle utses. Kristian Rautio hade satt ihop ett tufft tävlingsprogram med flera fysiskt utmanande grenar för de tre lagen Åseda IF Hockey, Åseda IF Fotboll samt Hälsans Hus. Efter en hård kamp var det till slut Åseda IF Hockey som kunde knipa den ärofyllda titeln, Åsedas Mästarnas Mästare 2017.

SE FLER BILDER från tävlingen >>>>>

Vinnarlaget 2017, Åsedas Mästarnas Mästare är Åseda IF Hockey.