NÄRINGSLIV UT TIPSAR!

Motala Verkstad Group förvärvar Norrhults Stålgjuteri

nsg_5573red_web

Norrhults Stålgjuteri, arkivbild.

Motala Verkstad Group AB (MVG) har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Norrhults Stålgjuteri AB (NSG). Det framgår av ett pressmeddelande. Förvärvet är ett led i MVG:s strategi att bygga en nordisk verkstadsgrupp för systemleveranser till kunder inom industri och infrastruktur.

Stefan Korzonek, Norrhults Stålgjuteri. (Arkivbild Uppvidinge Tidning)

Stefan Korzonek, VD Norrhults Stålgjuteri. (Arkivbild Uppvidinge Tidning)

NSG sysselsätter drygt 50 medarbetare och omsätter ca 60 Mkr. Bolaget, som är beläget i Norrhult, gjuter stålkomponenter av hög kvalitet för specialiserade industriella tillämpningar. Företaget har ett flertal svenska och internationella kunder.

-Förvärvet av Norrhult adderar en konkurrenskraftig producent av gjutgods till vår grupp och tryggar vår försörjning av rostfria ämnen. Företaget kommer ingå som ett dotterbolag inom Motala Verkstad Group och bidra till att vi kan erbjuda våra kunder mer kompletta lösningar, säger Anders Holm, VD tillika en av huvudägarna i Motala Verkstad Group AB.
Koncernen planerar för fortsatt tillväxt både organiskt och genom förvärv samt insourcing av attraktiva produktionsenheter.

Säljare av NSG är VD och huvudägare Stefan Korzonek, som kommer kvarstå i rollen som VD för bolaget.

nsg_5568red_web

Norrhults Stålgjuteri (Arkivbild)

-Jag välkomnar MVG som ny ägare och ser stora fördelar med den nya konstellationen. Vi får nu gemensamt en bredare marknad och kommer skapa värdefulla synergier för bägge parter, säger Korzonek.
Tillträdet är planerat i början av januari, 2017, och sker under förutsättning att några få återstående villkor uppfyllts. Förvärvet föranleder inga organisatoriska förändringar inom NSG, verksamheten kommer fortgå med befintlig personalstyrka.