MOTION & FRISKVÅRD MUSIK & NÖJE SKOG & NATUR UT TIPSAR!

Little Rock Lake prisade

Jonas Grahn inför uppstarten av Little Rock Lake AB i maj 2014. (Foto Uppvidinge Tidning)

Jonas Grahn inför uppstarten av Little Rock Lake AB i maj 2014. (Foto Uppvidinge Tidning)

GRATTIS JONAS & HÅKAN! Årets turistentreprenör i Kronoberg blev under tisdagkvällen utsedda och prisade av Destination Småland och Almi. Ceremonin hölls på residentet i Växjö och vinnare blev Jonas Grahn och Håkan Bladh som driver zipline-banan Little Rock Lake utanför Klavreström. Uppvidinge Tidning var med och teståkte banan tillsammans med guiderna i maj 2014, inför uppstarten, och sedan dess har anläggningen utvecklats betydligt med utökade ziplineupplevelser, restaurang, boende och kringarrangemang. Vi gratulerar Jonas Grahn och Håkan Bladh som satt naturen och upplevelseindustrin i Uppvidinge på kartan!

Teståkning av ziplinebanan inför uppstarten i maj 2014. (Foto Uppvidinge Tidning)

Teståkning av ziplinebanan inför uppstarten i maj 2014. (Foto Uppvidinge Tidning)

LROCK_0694_web


Saxat ur UPPVIDINGE TIDNING #MAJ 2014:

Förberedelserna pågår för fullt och till helgen är det premiär för den omtalade ziplinebanan utanför Klavreström. Jonas Grahn och Håkan Blad, som ligger bakom byggnationen av norra Europas längsta zipline, ser fram emot en intensiv sommar med många besökare.

Jonas Grahn är en äventyrare som älskar att resa. Han har under många år klättrat och rapellerat och det var under en utav sina resor till Asien som han fick idén om att bygga norra Europas längsta ziplinebana på hemmaplan.
-Det här är ett projekt som jag har haft i tankarna i sammanlagt sju års tid. Helgens premiäröppnande har föregåtts av ett års planering och två års byggtid och det har funnits stunder då jag knappt trodde att vi skulle fixa det, säger Jonas, som menar att de med väldigt små medel har lagt ned oerhört mycket tid och arbete för att kunna förverkliga sin dröm.

Tornen mellan de olika stationerna byggda och det finns handikappramp, kontor, grillplatser och en stor terrass med vildmarkstält, servering och utsikt över Änghultasjön. Det första tornet är även ett fågeltorn som nyttjas av fågelklubben och halva entréavgiften för besökare till det 20 meter höga tornet kommer att skänkas till fågelklubben. Det finns även möjligheter att övernatta i tornet.
Ziplinebanan var tänkt att vara i Braås först men området utanför Klavreström har visat sig vara perfekt med dramatisk och storslagen natur
-Vi letade efter ett kuperat naturområde för vår bana. Jag pratade med Jimmi Olsson på Uppvidinge kommun som på fem minuter ringde tillbaka med förslag på tre olika områden, berättar Jonas Grahn, som ger en eloge till Uppvidinge kommun, Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen för deras tillmötesgående. Hantverkarna har gjort ett fantastiskt jobb och enligt Brian Schwarz, som har byggt ziplines världen runt i tio års tid, håller den småländska banan 10-i-topp-klass.
-Vi har helt klart en utav Sveriges finaste utsikter och vår bana går genom storslagen natur med skog, raviner och vattendrag. Banan består av två delar, en mer familjevänlig bana på 753 meter och en mer spektakulär bana. Tillsammans är det en oslagbar upplevelse där man under två timmars tid får åka 1577 meter linbana. Som högst är du 52 meter över marken och på den längsta sträckan, som är 370 meter kommer du upp i hastighet på 70 kilometer i timmen. /#Uppvidinge Tidning MAJ 2014/

——–>Kolla bilderna från premiäråket: UppvTidn_MAJ14_Zipline