Uppvidinge Tidning » 27 oktober, 2016

Dagsarkiv: 27 oktober, 2016

UT TIPSAR!

Uppvidinge kommun satsar extra på lärare

Publicerad av:

De statsbidrag som kommunen kan få till lärarlönelyftet räcker inte för att alla legitimerade lärare ska kunna få en löneökning. Därför har Uppvidinge kommun valt att komplettera det statliga lärarlönelyftet med en egen kommunal satsning.

Uppvidinge kommun väljer att göra en bred satsning när det gäller lärarlönelyftet.
– Vi anser att lärarna är den viktigaste resursen för att alla elever ska få möjlighet att lyckas i skolan och vill ge alla legitimerade lärare högre lön. Vi vill premiera alla de som arbetar långsiktigt för våra elevers bästa i Uppvidinge, säger Torbjörn Gustafsson (C), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Satsningen innebär att lärarlönelyftet i Uppvidinge kommun kommer att utformas på följande sätt:

  • Alla lärare i grundskolan, grundsärskolan och gymnasieskolan som den 1 juli 2016 hade lärarlegitimation och tillsvidareanställning och som inte tidigare har fått löneförhöjning genom förstelärarreformen får ta del av lärarlönelyftet. Alla får 2 500 kronor mer i månadslön, utom specialpedagoger och speciallärare med examen på avancerad nivå, som får 3 500 kronor i lönelyft.
  • Lärarlönelyftet kommer att ges som ny fast lön, det vill säga utan tidsbegränsning. Lönelyftet utbetalas retroaktivt från och med den 1 juli 2016.

Fortsätt läsa

UT TIPSAR!

Ökad återhämtningstid vid rotationsarbete inom vården

Publicerad av:

Region Kronoberg genomför nu en unik satsning som ska ge mer tid för återhämtning vid rotationsarbete i vården.

Med start 1 november 2016 inleder Region Kronoberg satsningen som ska ge alla medarbetare som varvar dag- och nattarbete bättre förutsättningar för återhämtning.

En normal natts arbete (10 timmar) kommer att generera fyra timmars ledighet, jämfört med tidigare två timmar.
-Att arbeta rotation kan vara tufft. Genom denna satsning vill vi skapa bättre förutsättningar för vila och återhämtning för medarbetarna, och en långsiktigt god arbetsmiljö, berättar Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör.
-Jag är jättestolt över att vi nu äntligen kan visa flera steg för att bli bättre arbetsgivare. Jag är övertygad om att dessa satsningar kommer att leda till bättre arbetsmiljö och patientsäkerhet, och därmed också en bättre ekonomi, säger Anna Fransson (S) regionstyrelsens ordförande. Fortsätt läsa