UT TIPSAR!

Dans, loppis och livemusik

Ikväll är det trivseldans i Åseda Folkets Park – med inga mindre än Fernandoz på scen. Imorgon fortsätter festligheterna med ett stort truckmeet med såväl utställning, familjeaktiviteter och pubkvällar med liveband. Helgen bjuder även på sommarmusik, loppis och naturguidning.

TRUCKMEET MED PARKFEST

På fredag kväll blir det pizzabuffé och pubkväll med Jessica Bohlin på scen. På lördagen är det en aktivitetsdag för hela familjen med lastbilar och olika maskiner samt Räddningstjänsten och branschutställare på plats i parken. Öltält med lunch, fika och pub håller öppet och på kvällen blir det grillbuffé och pubkväll med Tennessee Tears i Rotundan – bandet som under förra året spelade in sitt debutalbum i countrymusikens hemstad Nashville och som turnerade i Nashville, Austin och New Orleans. Tilda Feuk och Jonas Hermansson bjuder på en unik blandning av amerikansk country och svensk pop – missa inte det! LÄS MER >>>

LOPPIS

På lördag blir det även efterlängtad loppis vid Din-X i Kexholm, Åseda, klockan 10.00-14.00. Korpens stora sommarloppis, som arrangerats i flera år, har blivit välkänd och är ett efterlängtat arrangemang som lockar såväl ortsbefolkning som mer långväga besökare. Förutom gott om fyndtillfällen finns även kaffeservering med nygräddade våfflor.

SOMMARMUSIK

I Granhults kyrka bjuds det på sommarmusik med musikaliska pärlor av Tre Herrar; Markus Kroon, Jimmy Lönnetun och Marcus Silvander, klockan 18.00. Uppvidinge pastorat arrangerar sommarmusik under juni, juli och augusti – se program i förra Uppvidinge Tidning.

PROGRAM SOMMARMUSIK >>

TEATERPREMIÄR

På lördag är det äntligen premiär för Janssons Bravader i Hasselbacken. Det är Glada Bravader som bjuder in till friluftsteater i den vackra parken i Alstermo och skrattmusklerna kommer garanterat att få motion. Kan du inte gå på lördag ges det föreställning även nu på söndag samt fredag, lördag och söndag nästa vecka (6-8 juli). Biljetter genom www.biljettkiosken.se samt ICA Nära-butiker i Alstermo, Braås, Lenhovda och Åseda samt på Anettes Blommor i Älghult.

NATURGUIDNING

På söndag förmiddag blir det natur- och kulturguidning på Singelstorps fly, med start vid cykelbanans informationstavla på Järnvägsgatan klockan 10.00. Ta med fika och upptäck Lenhovdas trolska myr och skog samt torvens hemligheter tillsammans med Glasrikets natur- och kulturguider. Fler evenemang och boktips hittar du bland kommuninformationen i senaste Uppvidinge Tidning. EVENEMANGSKALENDER & BOKTIPS >>