KULTUR & KONST MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Veckans nöjestips i Uppvidinge

Den kommande veckan är både Magnus Uggla, Benny Andersson och Ted Gärdestad i fokus. Det blir även bio, dukat samtal och operapremiär.

LIVESPELNING. Tributebandet Uggla Strix gästar Hotell Olof på lördag den 30 september och det finns även discjockey på plats. LÄS MER >>

FAMILJEFÖRESTÄLLNING. Den 30 september sänds en hyllad familjeföreställning med Electric Banana Band på Åseda folkbiograf. Dags för hela familjen att gå bananas med en rad djungelhits i en fartfylld konsert på bio med det legendariska bandet Electric Banana Band. Denna gång förstärkt med Eskilstuna Symfoniorkester, uppblandat med klassiska TV-sketcher från radarparet Trazan och Banarne.

BIO & DUKAT SAMTAL. Är du sugen på bio och fler aktiviteter nu när hösten börjar ge sig till känna? På fredag visas The Nile Hilton Incident, på Åseda Folkbiograf. På måndag är det premiär för höstens Dukat för samtal och det är ingen mindre än hedersborgmästare Rolf Malmquist som är först ut som samtalsgäst. LÄS MER >>

VÄRLDENS BARN & BENNY ANDERSSON. På onsdag blir det stor, gemensam insamlingskväll för Världens barn i Åseda Folkets Park. På musikprogrammet står ”Benny Andersson i våra hjärtan”, som är en repris på ett tidigare bejublat framträdande av Elisabeth Ernstig, Lasse Carlsson, Marlene Hammargren och Marcus Silvander. LÄS MER>>>

TUNG OPERAPREMIÄR. På lördag den 7 oktober är det säsongspremiär för operasändningarna i Åseda Folkets hus och Bellinis Norma sänds direkt från Metropolitan i New York.  LÄS MER >>
Fortsätter operasuget kan man bland andra höra Braåssonen Daniel Johansson i Växjö domkyrka på söndagen den 8 oktober. Christina Nilssonsällskapet firar 30 år med en stor operagala där det kommer att framföras sånger och arior ur flera kända operor, bland annat La Bohéme, Turandot, Carmen, Norma, La Traviata med flera. Medverkande: Malin Hartelius, sopran. Daniel Johansson, tenor. Duon Bénédicte Haid och Wieska Szymczynska. Växjö domkyrkas oratoriekör under ledning av Sten-Inge Petersson. Biljetter köps via Biljettcentrum eller Ticketmaster.

TED GÄRDESTAD. På söndag den 8 oktober är det musikmässa i Älghults kyrka med Ted och Kenneth Gärdestads låtar i fokus. Kyrkokören, VOX och solister medverkar samt en kompgrupp under ledning av Dan Appelgren. LÄS MER >>