MINGEL UT TIPSAR!

Invigningsfest på Olofsgården

Så var det äntligen dags, för tredje gången gillt. Invigningen av de nya lokalerna på Olofsgården har försenats dubbla gånger på grund av vinterkräksjuka men den första juni kunde festligheterna äntligen genomföras.

Siri Svensson knöt upp invigningsbandet till de nya lokalerna på Olofsgården. (Foto Uppvidinge Tidning)

Ett 60-tal personer fanns på plats under torsdagens invigning av etapp två av Olofsgårdens om- och tillbyggnation, lokaler där den öppna dagverksamheten Gyllenbo samt avdelningarna för chefsfunktioner och sjuksköterskor inryms.

Patrik Ivarsson, tillförordnad vård- och omsorgschef kom med blommor och Thomas Lindberg, ordförande i socialnämnden, höll tal.
-Det är fantastiska lokaler, så ljusa och trivsamma att man blir varm om hjärtat, sa Thomas, som gratulerade personal och boende till de nyrenoverade lokalerna samt hälsade sjuksköterskorna, som tidigare haft mörka källarlokaler, välkomna upp i ljuset.
Han gav en stor eloge till Uppvidingehus AB.
-Uppvidingehus har ansvarat för byggnationen och den håller verkligen elitklass! När man kommer utifrån och ser solpanelerna på taket blir man extra glad, Olofsgården har inte bara fått moderna, fina och ändamålsenliga lokaler utan är dessutom en del i energiomställningen.
Han tackade Inger Jonsson, som tidigare visat honom runt i de nya lokalerna, och avslutade talet med att tillsammans med besökarna stämma upp i Den blomstertid nu kommer.

Thomas Lindberg höll tal. (Foto Uppvidinge Tidning)

Michael Fredriksson, trubadur. (Foto Uppvidinge Tidning)

Per Lindgren kom med tårtor. (Foto Uppvidinge Tidning)

Michael Fredriksson, ”Micke Trubadur”, från Nybro stod för dagens musikunderhållning.
-Jag spelar ofta på äldreboenden i Kalmar, Nybro och här i Uppvidinge men även på pubar, säger Michael som både spelar själv och tillsammans med en kompanjon under namnet ”Micke & Mange”. Blues och rock ligger varmt om hjärtat men på äldreboenden blir det oftast mer nostalgi och visor.
-Den gamle och svarten är det många som vill höra, säger Michael, som dock öppnade med en visa av Dan Andersson. Michael Fredriksson fortsatte att bjuda på sång och musik under tiden Per Lindgren, avdelningschef för kostenheten, ställde fram tårtorna till invigningskaffet. Efter kaffet blev det rundvandring på Olofsgården och visning av de nya lokalerna.

Heidi Runesson, områdeschef, var nöjd med dagen.
-Både personal, boende och anhöriga var fantastiskt tålmodiga under vinterkräksjukan då vi fick isolera avdelningarna, så kallad barriärvård, för att få bukt med spridningen. Det känns därför extra roligt att idag äntligen kunna fira våra nya, fina lokaler med musik, tårta och kaffe, säger Heidi.
Med sig hade hon sin ”Goldendoodle” Olof, en blandning mellan raserna golden retriever och pudel.
-Olof har varit med på jobbet sedan han var valp och han har fått många kompisar här, säger Heidi.
Han har en sidensjal från Thailand runt halsen, där det står ”Olof – Sällskapshund”, och han har snabbt blivit en uppskattad medarbetare och vän på Olofsgården. När den stora, lurviga hunden kommer skiner både boende och besökare upp. Under invigningen satte han sig först en stund hos Ingegerd Ahlqvist och gick sedan vidare till Gullmaj Bergkvist för att bli ompysslad och klappad.

Det verkade som om alla, även Olof, trivdes under invigningsfesten på Olofsgården.

Görel Modigh, Caroline Andreasson, Teres Röed, Inger Jonsson och Mona Ulvenhag stortrivs i de nyrenoverade lokalerna på Olofsgården. (Foto Uppvidinge Tidning)

Områdeschef Heidi Runesson och sällskapshunden Olof pratar med Ingegerd Ahlqvist. (Uppvidinge Tidning)

Gullmaj Bergkvist och sällskapshunden Olof trivs i varandras sällskap. (Foto Uppvidinge Tidning)

Den efterlängtade invigningen var välbesökt och uppskattad. (Uppvidinge Tidning)