MINGEL MOTOR UT TIPSAR!

Cruising med mingel i Norrhult

Christina Engerby från Klavreström med sin Chevrolet Impala -60. (Foto Uppvidinge Tidning)

Sammanlagt ett 70-tal bilar deltog när Uppvidinge UC Cruisers igår bjöd in till den årliga cruisingen genom kommunen.

Dennis Gyllenfjell, Uppvidinge UC Cruisers. (Foto Uppvidinge Tidning)

-Vi var 50-55 bilar när vi startade i Lenhovda och sedan fyllde det på allt eftersom, säger Dennis Gyllenfjell, som berättar att det var sammanlagt ett 70-tal medverkande bilar under dagen.
Bilarna åkte karavan genom Lenhovda, Sävsjöström, Älghult, Alstermo, Åseda, Norrhult och Klavreström för att sedan avsluta i Norrhults Folkets Park med bilutställning och motormingel.

Den vackra parken badade i solsken när bilarna ställde upp sig på rader. Lena Gyllenfjell var en av de första som parkerade med sin Cadillac Eldorado -71.

Lena Gyllenfjell med sin Cadillac Eldorado -71. (Foto Uppvidinge Tidning)

Satu Korte Johansson och Helena Lagedotter, Norrhults Folkets Hus, serverade fika.

Christina Engerbys ”Grace”. (Foto Uppvidinge Tidning)

Christina Engerby från Klavreström fanns också på plats med sin ”Grace”, en Chevrolet Impala -60.
-Vi åker på så många träffar vi kan under sommaren, vi åker så långt upp som Rättvik, berättar Christina. För henne är det viktigt att ha bilen i fint bruksskick så att det går att köra många mil. Och det finns även lyxiga detaljer såsom skräddarsydda säten med namnet ”Grace” broderat på ryggarna. Jag frågar henne vad som definierar en ”han” och ”hon” bland bilarna och hon säger att om bilen har dubbla avgaspipor anses det generellt vara en ”hon”. Och hennes Grace är definitivt en vacker tjej.

Ellinor Petersson, Maggie Adamsson och Sofie Nilsson. (Foto Uppvidinge Tidning)

Dennis Wallin, och bröderna Joel och Olof Samuelsson. (Foto Uppvidinge Tidning)

Dennis Wallin, och bröderna Joel och Olof Samuelsson från Lenhovda kom i en Ford Galaxie 500, -67. De minglade och trivdes med motorminglet i parken. Även Ellinor Petersson och Sofie Nilsson från Böksholm, som kom tillsammans med Maggie Adamsson från Ekefors, trivdes.
Maggie premiärkörde sin Rambler Classic -64, dagen i ära.
-Sambon har en Chevrolet -51 som är ombyggd och i år köpte jag en egen bil, en Rambler. Det är en amerikanare som är ganska ovanlig här hemma, säger Maggie, som berättar att de brukar åka på så många bilträffar de kan, runt om i  Småland.

Niklas Winblad från Vetlanda tittade på bilar med mormor Anette Nilsson Kurtz. (Foto Uppvidinge Tidning)

Niklas Winblad från Vetlanda tittade på bilar med mormor Anette Nilsson Kurtz från Klavreström. Anette, som syr sina egna 1950-60-talsinspirerade klänningar och kjolar, kör en Oldsmobile -66 cabriolet. Hennes man har varit intresserade av amerikanska bilar sedan han var 16 år gammal och de delar intresset.
-Bara den senaste veckan har vi varit på träffar på Öland, Aneby och Norrhult och på lördag åker vi till Hässleholm, berättar Anette.

Christoffer Eriksson med Ebba och Clara Gyllenfjell, från Ormesberga, kom i en Cadillac Eldorado -72. De passade även på att vila och fika i gröngräset. Även Sandra Forsberg och Jakob Möller med barnen Gustav och Filippa trivdes i Norrhults Folkets Park. Det blev en solig och vacker familjedag i parken och Norrhults Folkets hus-förening fick sälja åtskilliga hamburgare och våfflor till cruisingdeltagarna och åskådare i alla åldrar.

Christoffer Eriksson med Ebba och Clara Gyllenfjell. (Foto Uppvidinge Tidning)

Sandra Forsberg och Jakob Möller med barnen Gustav och Filippa. (Foto Uppvidinge Tidning)