TIPS FRÅN COACHEN UT TIPSAR!

Dags att fira!

COACHENInom coachning arbetar man mycket med att fira klientens framsteg och det är enkelt. Klienten arbetar i en process och varje litet steg mot målet är värt att fira. Firandet stärker klienten och lyfter fram det som klienten har gjort.

Inom coachningen är man tydlig med målbeskrivning och det gör firandet enkelt för att man ser tydligt vägen dit. Dessutom finns ju coachen med som ser processen och kan hjälpa till att uppmuntra.

Det finns tusen och åter tusen skäl att fira så gör det till en egen vana varje dag. Du är värd att fira, det du gör är värt att fira, komplimanger du får är värda att fira och komplimanger du ger är värda att fira.

När man tänker på firande så kopplas det ofta ihop med stora kalas, dyra inköp och så vidare och det behöver ju inte vara fel. Tvärtom kalas är kul! Det firande coacher pratar om är dock de små och enkla som att ge sig själv en klapp på axeln eller tänka ”det där gjorde jag riktigt bra”. Och det är de små stunderna i vardagen du ska fira. Det sägs att man blir vad man tänker. Därför är det viktigt för människans må bra situation att uppmärksamma det positiva i vardagen. Påminn dig om att det faktiskt är du som har utfört (vad det kan vara) och du ska kunna känna dig stolt över det. Det är annars så enkelt att ”bara” göra för att man ”måste”.

Håll sinnena öppna för positiva upplevelser. Lyssna på positiv feedback, se det du gör, känn efter hur det känns när du är klar med en uppgift eller när du har sagt något snällt till någon. Uppmärksamma dina framsteg för de finns där och det är tack vare dig och det du gör som får din vardag att förändras. Dina dagar är alldeles för viktiga för att kallas grå vardag, du kan göra dem till dagar med guldkant!

Jenny Lindell-Bakke, diplomerad coach
på Guldkanten