TIPS FRÅN COACHEN UT TIPSAR!

Skaffa dig en allierad

Ensam är stark sägs det. Det finns ett bra sätt att göra ensam ännu starkare. Skaffa en allierad. Någon som vet om dina planer, som tror på dem och som hjälper dig hålla kvar vid dem.

Det är ditt jobb att komma fram till vilken förändring du vill ha, liten eller stor. Det är ditt jobb att formulera stegen och börja ta dem. Ingen kan göra det åt dig. Du gör det själv.
Det betyder inte att du måste göra det ensam. Tvärtom, du kommer att ha stor nytta av att involvera någon mer.

Alla som har märkt hur mycket enklare det är att skippa träningen om man tränar ensam jämfört med att ha bestämt tid med någon vet vad jag menar. Alla som har vågat dyka för att någon stod på bryggan och tittade på vet vad jag menar. Jag tror att du också vet vad jag menar. Vi blir envisare, modigare och starkare när det inte bara är vi själva som vet vad som står på spel.

Så invig någon i dina planer. Berätta för någon vad du tänker göra och vad du vill uppnå med det, en vän eller en främling beroende på hur nära allierad du vill ha.

Det har i olika undersökningar visat sig att bara det faktum att den som bestämt sig för något också säger det högt ökar chansen att lyckas. Även om man säger det högt i ett tomt rum. Ställer du dig framför spegeln ökar sannolikheten, säger du det till en annan människa ökar den ännu mera. Vi tycks ha en tendens att inte ta våra egna tänkta mål på så stort allvar, tydligt formulerade mål blir mer respekterade och uttalade mål uppfyller vi oftare.

Så skaffa dig en allierad, låt någon veta vad du strävar efter. Så enkelt är det att höja chansen att lyckas. Det kan vara en vän, en familjemedlem, en kollega, du väljer.

Och vill du ha en professionell coach med vana att gå bredvid människor i förändring och hjälpa dem nå sina mål så är du varmt välkommen.

Lena Gustafsson, ICF Associate Certified Coach
www.guldkanten.com