Uppvidinge Tidning » 6 september, 2019

Daily Archives: 6 september, 2019

UT TIPSAR!

Kryss, löpning, teater och livemusik

Published by:

Dags för ännu en späckad helg i Uppvidinge med allt från Melodikrysset och workshop i löpning till livesänd teater i Åseda, familjefest i Braås och storbandskonsert i Hasselbacken.

Förra helgen var det Bonderunda i Braås, Djur- och kulturmässa i Lenhovda och en fantastisk konsert med Louise Hoffsten och Musica Vitae i Åseda Folkets park. Även den här helgen bjuder på en rad spännande evenemang.

MELODIKRYSS, NATURUPPLEVELSER, WORKSHOP I LÖPNING OCH FAMILJEFEST
Börja dagen med Melodikryss och fika i Älghults Hembygdspark. För den som hellre vill röra på sig håller Länsstyrelsen öppet hus i naturreservatet Stocksmyr och Lindas Fitnesscenter bjuder in till workshop i löpning med gästande löpcoach och EPT, David Windisch. På eftermiddagen är det även kortare prova på-pass från höstens gruppträningspass.
Klockan 13.00 kör årets stora Braåsfestival igång med ett brett familjeprogram i parken och kultbandet Mora Träsk på scen.

STORBANDSKONSERT OCH LIVESÄND TEATER
Klockan 16.00 ges ett unikt tillfälle att se Vetlanda Big Band som framför en storslagen storbandskonsert i den vackra folkparken Hasselbacken i Alstermo. Det blir även livesänd teater i Åseda Folkets hus biograf, då Uppvidinge Riksteaterförening visar Eddan – den kände norske dramatikern Jon Fosses egen version av Den poetiska Eddan. Ett äventyr med gudar, jättar, dvärgar och andra varelser som samsas i mustiga sagor om skapelse och undergång.

PUBAFTON OCH DANS TILL SCOTTS
Lördagkvällen avslutas med pubafton i Braåsgården med det lokala coverbandet Rött me´vita knutar på scen och därefter blir det dans till inga mindre än Scotts.