Uppvidinge Tidning » 3 maj, 2018

Daily Archives: 3 maj, 2018

MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Folkmusikmässa i Åseda

Published by:

Söndagens folkmusikmässa i Åseda kyrka blir storslagen när Uppvidinge pastorats kyrkokörer, solister, musiker och Uppvidinge folkdansgille framför ”I Välsignan och fröjd”.

På söndag bjuds det in till ”I Välsignan och fröjd” i Åseda kyrka, en folkmusikmässa av Alf Hambe och Hans Kennemark. Medverkar gör Pastoratets kyrkokörer, solisterna Jimmy Lönnetun och Katharina Moberg,  Uppvidinge folkdansgille samt musikerna Hans Kennemark, fiol, Greger Siljebo, fiol, Stefan Wingefors, kontrabas, Jenny Gunnarsson, tvärflöjt, Agneta Preifors Ståhl, orgel under ledning av Elisabeth Ernstig, dirigent.

Missa inte tillfället att lyssna på högklassig folkmusik.
LÄS MER >>> Svenska kyrkans evenemang i senaste UT

 

MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Dragspelsstämma i Lenhovda

Published by:

Till helgen bjuds det på högklassiga musikupplevelser i Uppvidinge – dragspelsstämma i Lenhovda och unik folkmusikmässa i Åseda. Missa inte det!

Dragspelsstämma i Lenhovda

Dragspelstämman i Lenhovda lockar besökare från hela landet och nu förbereds det för fullt inför helgens buskspel och scenprogram i Borgen.

Förutom scenprogram och dans under lördagen brukar det bli ”buskspel” in på småtimmarna både torsdag, fredag och lördag kväll. Dragspelarna ger traditionsenligt en konsert i kyrkan på fredagskvällen samt spelar för de boende på äldreboendet Lingården.
-Våra dragspelsvänner som hjälper till att organisera dessa stämmor gör ett stort jobb liksom medlemmarna i Föreningen Borgen. Allt arbete samt spelningar sker på ideell väg och därför är det fri entré för att besöka stämman, vilket uppskattas av såväl mer långväga gäster som ortsbor, menar May-Louise Carlsson från föreningen Borgen i Lenhovda.

UT TIPSAR!

Miljonvinst till Uppvidinge

Published by:

Foto: Adam Wrafter / BILDBYRN / Cop 233

Drömvinsten på Lotto utlöste miljonregn över Sverige och en av miljonvinsterna går till Uppvidinge.

I och med att Drömvinsten på Lotto, otroliga 208 358 976 kronor, i går föll ut i Partille aktiverades också Miljonregnet för första gången.
– Det är fantastiskt roligt att Drömvinsten i går gick ut för första gången sedan september 2016! Därmed aktiverades också Miljonregnet för första gången och vi delade ut ytterligare sju miljonvinster, vilket känns otroligt kul! Grattis Sverige, säger Svenska Spels Vinnarambassadör Pierre Jonsson i ett pressmeddelande.

Miljonregnet innebär att de rader som hade 6 rätt plus ett tilläggsnummer på den dragning där Drömvinsten föll ut, Lotto 2, och som egentligen skulle belönas med 45 131 kronor, i stället belönas med hela en miljon kronor.
– Det här är något som vi införde i höstas och vi har väntat på att Drömvinsten ska falla ut så att vi också kan få dela ut extra miljoner till landets Lottospelare. Och det är väldigt roligt att vi nu kan gratulera ännu fler spelare som blir Lottomiljonärer, säger Jonsson.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRN / Cop 233

Miljonregnet föll ut på sju olika platser över hela landet, varav en miljonvinnare återfinns i Uppvidinge. Samtliga platser:
Umeå – Raden spelad på svenskaspel.se
Uppvidinge – Raden spelad på svenskaspel.se
Trollhättan – Raden spelad hos KungsFrukt på Kungsgatan
Landskrona – Raden spelad hos City Gross på Drottninggatan
Varberg – Raden spelades på svenskaspel.se
Vaxholm – Raden spelades på svenskaspel.se
Stockholm – raden spelades på svenskaspel.se
Svenska Spels vinnarredaktion kommer nu försöka få kontakt med de spelare som lämnade in miljonregnsraderna och ber om att få återkomma med mer information om vinsterna.
– Nu samlar vi trupperna och laddar för att ge ett riktigt roligt besked till alla nya miljonvinnare, avslutar Pierre Jonsson pressmeddelandet.