Uppvidinge Tidning » 14 december, 2010

Daily Archives: 14 december, 2010

UT TIPSAR!

Bästa julklappstipsen

Published by:

Nu är det snart bara en vecka kvar till julafton. Tillhör du den välplanerade skaran som har klarat av alla inköpen och redan har samtliga paket vackert inslagna och prydligt på plats i säcken? Eller tillhör du dem som inte börjat fundera ännu?

 Även om du inte har påbörjat årets julklappshandel finns det ingen anledning till panik. En runda bland Uppvidingebutikerna gör inköpen snabba och säkra – här finns nämligen massor av tips för alla åldrar och plånböcker.

Lyx och flärd. Lyxiga klappar är alltid populära. Presentkort hos massör, fotvårdsterapeut, naprapat eller frisör som ger en skön och avkopplande stund är för de flesta mycket tacksamt att få efter julens stress liksom väldoftande hudvårdsprodukter, parfym och fina hårvårds- och stylingprodukter.
Vackra smycken, eleganta skinnhandskar, lyxiga scarves och romantiska underkläder är andra säkra kort.

Goda ting. Njutning i form av mat, dryck och delikatesser är i ropet. Välj unika produkter som ger en smakupplevelse utöver det vanliga och plocka gärna ihop flera favoriter i en vacker korg. Ett gott thé med en vacker mugg, nymalet kaffe med exklusiv choklad, delikatessostar med marmelad och kex, en fruktkorg med exotiska frukter… Här är det bara fantasin som sätter gränser. Även presentkort på delikatesser eller ett café- eller restaurangbesök är fina exempel på goda klappar.
En espressobryggare, vattenkokare, knivset eller annan köksutrustning borgar för daglig och fortsatt njutning i vardagen och det egna köket.

Upplevelser. Köper du ett familjespel kan det ge många fina stunder och upplevelser tillsammans med familj och vänner under en lång tid framöver.
Teaterabonnemang, biobesök, opera, bussresa, ridlektion, träningspass, gympakort, simning, kurs eller studiecirkel… Kanske blir din julklapp årets upplevelse för mottagaren eller början till något alldeles nytt.

Inredning. En vacker kudde eller bäddset, inredningsdetaljer, möbler, dukar, vackra ljus, blommor och krukor, tapeter och fondväggar, antika ting, trendiga lampor… för den inredningsintresserade finns en uppsjö av klappar att välja bland. Har du svårt att välja? Köp ett presentkort!

Varm omtanke. Vinterkylan inbjuder till varma och funktionella klappar. Ullsockar, underställ, stickade tröjor, fleecejackor, halsdukar, vantar och mössor är givna klappar i år.

Hårda klappar. Typiskt manliga klappar som verktyg och biltillbehör går nästan alltid hem. Välj gärna kvalitet framför kvantitet.

Hantverk. Har du egna hantverk och alster liggandes i lådorna? Damma av och ge bort till en vän. Har du tid över, sticka en varm halsduk till någon du håller kär. Hinner du inte färdigt? Ingen fara! Slå in den påbörjade halsduken, komplett med stickor och garn, så kan mottagaren själv sticka klart. På samma pysseltema går det naturligtvis utmärkt att köpa pärlset, penslar, målardukar och annat som kan sysselsätta under mörka vinterkvällar.

Budgetklappar. Ge bort egen tid och extra omtanke. Du kan erbjuda dig att vara barnvakt en kväll, städa huset, hjälpa till med garagerensning, bjuda in till festmiddag, baka olika sorters kakor eller ett gott bröd…

Även för dig som har ont om pengar finns det många fina och uppskattade klappar att ge bort.
Lycka till!

…………………………………….

BILDER: Kudde Jonssons Möbler • Vantar Älghults Cykel & Sport • Smycken Pilgrim, MK • Stickor o. garn Quintex och Coop Åseda.  • Kusmi thé FörSmaken • Koppar Anettes Blommor • Hårvårdsprodukter Frisörerna • Åre choklad Blomstermakarna • Äppelmust och Camembert Åseda Delikatesser