Category Archives: KULTUR & KONST

KULTUR & KONST MAT & DRYCK MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Veckans helgtips

Published by:

Uppvidinge Tidning bjuder på en handfull tips inför allhelgonahelgen. Trevlig helg!

Höstlov och alla helgonahelg, njut av en bit mat ute på restaurang eller laga en riktigt mysig helgmiddag hemma. Har du inte sett Spånarnas revy ”Krabbigt Värre” är det hög tid! Den här helgen visas revyn i Norrhults Folkets hus på fredag och söndag, nästa vecka fredag och lördag. Därefter är det finalhelg den 17-18 november med pub efter lördagsföreställningen. Nu på lördag, den 4 november, håller familjen Kungberg öppet hus på Ålebro Stugby & Camping i Galtabäck. Det blir visning av stugbyn men också loppis, ponnyridning och korvgrillning.
På söndag visas Ingen tid för kärlek- Johnny Bode samt Glass Castle på Folkbiografen i Åseda. Christina Holmström visar bildspel i Fröseke Folkets hus och det blir även filmer från orten. För den som vill ta sig en svängom bjuder Uppvidinge folkdansgille in till en kultisdans- och gammeldanskväll i Borgen, Lenhovda. Se fler tips i Uppvidinge kommuns evenemangskalender i senaste UT. Det blir även minnesgudstjänster och gravsmyckningskaffe med stilla orgelmusik i kyrkorna under helgen, se program från Uppvidinge Pastorat.

KULTUR & KONST MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Helgtips!

Published by:

Helgen som kommer bjuder på allt från rafflande enkronasmatch till musikalisk barnteater och revypremiär.

På fredag bjuder Åseda IF in till sponsrad enkronasmatch med fri entré för alla besökare. Tag med vänner och familj och se Åseda IF möta Virserums SGF i en het seriematch! Du har väl inte missat att anmäla dig till Åseda IFs höstfest på Hotell Olof den 28 oktober, med god mat, trubadur och liveband?
På fredag sänds filmen Vilken jävla cirkus och på lördag My Little Pony, på Folkbiografen i Åseda. Och på lördag är det efterlängtad revypremiär i Norrhult! Spånarna ger Krabbigt värre och efter föreställningen blir det dans till inga mindre än The Legendz. Det är även musikalisk barnteater på lördag förmiddag, på biblioteket i Lenhovda. I helgen kan man se både ishockey och handboll, Lenhovda tar emot Skillingaryd hemma och Amo Handboll får besök av IF Linköping.

LÄS MER i senaste Uppvidinge Tidning

 

KULTUR & KONST MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Veckans evenemang

Published by:

Veckan som kommer bjuder på allt från premiärmingel och intressanta föreläsningar till hockeyderby, opera och bio.

På tisdag den 10 oktober är det premiär för en ny hudvårdssalong i Åseda. Andrea Garnäs och Salong Lyster bjuder in till öppet hus och kvällsmingel i lokalerna på Olofsgatan 3.
Torsdag den 12 oktober är det stormöte med Grannsamverkan i Åseda Folkets hus med intressanta föreläsningar på temat brott och inbrott. Det är även en föreläsning om missbruk, ”Min älskade unge”, med Maja Ögren Andersson på Uppvidinge bibliotek i Åseda. Hon berättar om sin kamp som mamma under de tjugo år hennes son var fast i ett tungt drogmissbruk.
Torsdagkvällen bjuder dessutom på hockeyderby då Virserum SGF tar emot Lenhovda IF.
På torsdag är det höstmarknad i Åseda och på fredag marknad i Älghult med marknadsmusik i kyrkorna.
På lördag den 14 oktober blir det tillfälle att lyssna på Elisabeth Dandlund, journalist, som besöker Equmeniakyrkan i Alstermo och pratar på temat ”Drabbad av det oväntade”. Det blir även opera på folkbiografen i Åseda, då Trollflöjten direktsänds från Metropolitan i New York.
På bioduken i Åseda Folkets hus visas 50 vårar på fredag 13 oktober och Korparna på söndagen den 15 oktober. För hockeyintresserade blir det ytterligare ett matchtillfälle den här veckan då Lenhovda IF tar emot Diö GoIF HK söndagen den 15 oktober.
På söndag sätter Uppvidinge Riksteaterförening även upp musikprogrammet ”Hungriga hjärtan – Springsteen på vårt sätt” i Borgen, Lenhovda. My Quiet Companions Springsteenprogram blandar intima akustiska arrangemang med personliga betraktelser och bjuder på tidlösa hits med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång.

LÄS MER om de här och kommande evenemang i senaste Uppvidinge Tidning.

KULTUR & KONST

Konst i brandskadad skogsmark

Published by:

Fyra konstnärer förvandlar en brandhärjad skog till en konstnärlig skulpturpark till helgen.

Med stöd av konstnärsnämnden har fyra konstnärer getts möjlighet att skapa en pop-up skulpturpark som sätts upp på tre olika ställen i södra Småland. Helgen 6-7 oktober är det ett fält av brandhärjat skogsmark utanför Målerås/Klerkeboda som intas. Utställningsplatsen ligger mitt på länsgränsen mellan Kronoberg och Kalmar län och tar plats både i Nybro och Uppvidinge kommun.

Continue reading

KULTUR & KONST MUSIK & NÖJE UT TIPSAR!

Veckans nöjestips i Uppvidinge

Published by:

Den kommande veckan är både Magnus Uggla, Benny Andersson och Ted Gärdestad i fokus. Det blir även bio, dukat samtal och operapremiär.

LIVESPELNING. Tributebandet Uggla Strix gästar Hotell Olof på lördag den 30 september och det finns även discjockey på plats. LÄS MER >>

FAMILJEFÖRESTÄLLNING. Den 30 september sänds en hyllad familjeföreställning med Electric Banana Band på Åseda folkbiograf. Dags för hela familjen att gå bananas med en rad djungelhits i en fartfylld konsert på bio med det legendariska bandet Electric Banana Band. Denna gång förstärkt med Eskilstuna Symfoniorkester, uppblandat med klassiska TV-sketcher från radarparet Trazan och Banarne.

BIO & DUKAT SAMTAL. Är du sugen på bio och fler aktiviteter nu när hösten börjar ge sig till känna? På fredag visas The Nile Hilton Incident, på Åseda Folkbiograf. På måndag är det premiär för höstens Dukat för samtal och det är ingen mindre än hedersborgmästare Rolf Malmquist som är först ut som samtalsgäst. LÄS MER >>

VÄRLDENS BARN & BENNY ANDERSSON. På onsdag blir det stor, gemensam insamlingskväll för Världens barn i Åseda Folkets Park. På musikprogrammet står ”Benny Andersson i våra hjärtan”, som är en repris på ett tidigare bejublat framträdande av Elisabeth Ernstig, Lasse Carlsson, Marlene Hammargren och Marcus Silvander. LÄS MER>>>

TUNG OPERAPREMIÄR. På lördag den 7 oktober är det säsongspremiär för operasändningarna i Åseda Folkets hus och Bellinis Norma sänds direkt från Metropolitan i New York.  LÄS MER >>
Fortsätter operasuget kan man bland andra höra Braåssonen Daniel Johansson i Växjö domkyrka på söndagen den 8 oktober. Christina Nilssonsällskapet firar 30 år med en stor operagala där det kommer att framföras sånger och arior ur flera kända operor, bland annat La Bohéme, Turandot, Carmen, Norma, La Traviata med flera. Medverkande: Malin Hartelius, sopran. Daniel Johansson, tenor. Duon Bénédicte Haid och Wieska Szymczynska. Växjö domkyrkas oratoriekör under ledning av Sten-Inge Petersson. Biljetter köps via Biljettcentrum eller Ticketmaster.

TED GÄRDESTAD. På söndag den 8 oktober är det musikmässa i Älghults kyrka med Ted och Kenneth Gärdestads låtar i fokus. Kyrkokören, VOX och solister medverkar samt en kompgrupp under ledning av Dan Appelgren. LÄS MER >>